Rubriky
Aktuality

Drakiáda pod Kočičákem 24.9.2023 od 10:00

Na louce pod vrchem Kočičák

Poslední zářijovou neděli 24.9.2023 pořádají skauti z Chomutova pro širokou veřejnost z řad Chomutovanů veřejné klání v pouštění draků.  To bude zahájeno v 10:00 na louce pod vrchem Kočičák. Akce je otevřena všem bez rozdílu věku, ale samozřejmě cílíme zejména na děti a mládež. Klání je možné účastnit s drakem vlastní konstrukce i zakoupeným. Soutěžit se bude ve třech kategoriích, a to sice nejdéle trvající let, nejvyšší let  a a nakonec nejhezčí vlastnoručně vyrobený drak. Předpokládaný konec akce je ve 12:00, kdy proběhne vyhlášení výsledků a předání diplomů a drobných cen vítězům jednotlivých kategorií. Po skončení závodu bude u nedalekého muzea Československého opevnění připraveno ohniště, kde si zájemci budou moci opéct na ohni buřta, kterého si sami donesou. Akci pořádá Junák – český skaut, středisko Český lev Chomutov, z.s. za podpory statutárního města Chomutov. Účast pro všechny je zdarma. 

  • účast možná bez rozdílu věku
  • soutěžit můžete s vyrobeným i zakoupeným drakem
  • čeká vás soutěž celkem ve třech kategoriích
  1. “Nejdéle ve vzduchu” (drak co se nejdéle udrží bez přerušení v letu)
  2. “Utržený ze řetězu” (drak v letu co bude nejdále od svého pána)
  3. Nejhezčí drak – kategorie pouze pro vlastnoručně vyrobené draky (budou se hodnotit všichni účastníci). Podmínka je, že drak bude letuschopný. 
  • vítězové si odnesou diplom a drobnou věcnou odměnu
  • konec předpokládáme ve 12:00
  • Na místo se nelze dopravit autem, jelikož je zde nově umístěna závora a byl by problém s parkováním. Na kočičáku bude končit víkendová akce, proto ani tam nelze s parkováním příliš počítat. Doporučení tedy zní využít žlutou turistickou značku od Povodí Ohře. Cesta na místo odtud trvá asi 45 min, se kterými je třeba počítat, abyste na místě byli včas.

Registrace účastníků je zdarma